Zoeken

Zoeksuggesties

Geen zoeksuggesties gevonden

Advies & Blog

Geen advies & blogs gevonden

Jouw favorieten

Verlanglijst

Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

1
GRATIS BEZORGING VANAF 60 EURO
GRATIS OPHALEN IN ONZE WINKEL IN ABCOUDE
BETAAL GEMAKKELIJK EN VEILIG MET IDEAL, BANCONTACT, CREDITCARD EN KLARNA

Dieet

Het Sportersdieet

Het volgen van een goed dieet is voor iedereen belangrijk. Maar wat voor dieet moet volgen is sterk afhankelijk van welke doelen je wilt bereiken. Voor sporters is de juiste inname van eiwitten en koolhydraten erg belangrijk, deze kunnen gezien worden als de olie en benzine van het lichaam.

Koolhydraten

Hoe meer er bewogen wordt hoe meer koolhydraten er gebruikt worden. Hierdoor bestaat het meeste van wat een sporter eet uit koolhydraten. Koolhydraten zijn goed te halen uit fruit, pasta’s en graanproducten. Ook suikers zijn koolhydraten maar deze dienen vermeden te worden.

Helaas is hangt er ook een keerzijde aan koolhydraten. Koolhydraten die niet gebruikt worden als (reserve) vet opgeslagen. Daarom is het belangrijk om bij te houden hoeveel koolhydraten en verbruikt worden en hoeveel er binnenkomt, om zo een mooie balans te vinden.

Eiwitten

Eiwitten worden gebruikt voor het herstel van de spieren. Deze vallen te halen uit vlees, vis, zuivel en brood. De hoeveelheid eiwitten die nodig zijn kan per persoon verschillen. Maar een normaal persoon heeft 0.8gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig op een dag. Erg fanatieke sporters kunnen hier boven zitten.

 

Tip! – Wil je gemakkelijk meer eiwitten binnenkrijgen? Eet dan kwark. Bij kwark hoef je niks voor te bereiden. Het is licht op de maag en zit vol met langzaam werkende eiwitten. Door het relatieve weinige koolhydraat percentage is de perfecte te eten voor het slapen gaan.

Kwaliteit en Kwantiteit

Bij een gezond dieet is naast wat je eet ook de variatie belangrijk. Zo is het eten van brood, in tegenstelling van wat de meeste je willen laten geloven, hartstikke gezond. Mits je niet elke dag voor elke maaltijd brood eet.

Verder is het belangrijk dat er regelmatig gegeten worden. Want door regelmatig te eten ben je minder geneigd om iets ongezonds, als een zak snoep/chips, te pakken. Verder is het goed voor de stofwisseling als er regelmatig gegeten wordt. 

Kijk ook op de schijf van 5 voor een een goede balans en variatie van je maaltijden.

Acht voorbeelden van gezond eten

  • Broccoli
  • Yogurt/Brinta/Havermout/Melk met Muesli
  • Ananas
  • Kip
  • Pindakaas
  • Noten
  • Zoete aardappelen
  • Groente

Conclusie

Het volgen van een gezond dieet is eigenlijk niet zo lastig als het lijkt. Bij een gezond sportersdieet staan koolhydraten en eiwitten centraal. Verder is het belangrijk regelmatig en gevarieerd te eten (kijk hiervoor ook op de schijf van 5). En last but not least, probeer zo goed als kwaad als het kan van de toegevoegde suikers af te blijven.

Deel dit artikel

De nieuwste tips & tricks. Rechtstreeks in je mailbox.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de handigste tips, de beste tricks, het laatste nieuws en de beste aanbiedingen in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

0