Zoeken

Zoeksuggesties

Geen zoeksuggesties gevonden

Advies & Blog

Geen advies & blogs gevonden

Jouw favorieten

Verlanglijst

Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

1
WEBSHOP KEURMERK VOOR EEN VEILIGE EN BETROUWBARE WINKELERVARING
BETAAL GEMAKKELIJK EN VEILIG MET IDEAL, BANCONTACT, CREDITCARD EN KLARNA
GRATIS BEZORGING VANAF 60 EURO

Techniek

Zwemtrainingen voor Beginners: Aan de Slag in het Zwembad

Zwemtrainingen voor Beginners: Aan de Slag in het Zwembad

Wil je beginnen met fitness zwemmen maar weet je niet waar te beginnen? Zoek niet verder! Zwemmen is een geweldige training met een lage impact die je cardiovasculaire uithoudingsvermogen kan verbeteren en je hele lichaam kan verstevigen. Of je nu een beginner bent of gewoon je routine wilt veranderen, wij hebben je gedekt met deze zwemtrainingen voor beginners.

 

Uitrusting

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste uitrusting hebt. Een zwembroek of badpak en zwembril zijn een must voor elke zwemtraining. Als je niet comfortabel bent in een badmuts, dat is oké, maar het kan helpen om lang haar uit je gezicht te houden tijdens het zwemmen. Daarnaast kan een badmuts van Sneppies je haar beschermen tegen chloor en maakt je gestroomlijnder in het water.

Warming-up

Nu je je uitrusting hebt, is het tijd om het zwembad in te duiken! Begin met opwarmen met een paar baantjes vrije slag. Focus op het houden van een gestaag tempo en adem gelijkmatig aan beide kanten. Als je een pauze nodig hebt, schakel dan gewoon over naar trappen met een kickboard voor een paar lengtes voordat je weer begint.

De training

Zodra je opgewarmd bent, is het tijd om een aantal verschillende slagen te proberen. Schoolslag is een geweldige beginnerslag omdat het langzamer gaat en meer tijd biedt om te ademen. Maak je geen zorgen over het precies goed krijgen van de techniek, focus gewoon op het comfortabel worden met de slag en het geleidelijk verhogen van je snelheid.

Een andere geweldige beginnerslag is rugslag. Het is belangrijk om te onthouden dat je je hoofd omhoog houdt zodat je kunt zien waar je heen gaat, en om je armen en benen op een gecoördineerde manier te gebruiken. Houd een gestaag tempo aan en focus op je ademhaling om je vorm intact te houden.

Ten slotte, als je je klaar voelt, probeer dan wat intervaltraining in je zwemtrainingen op te nemen. Dit kan helpen om je cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verbeteren en meer calorieën te verbranden. Begin met zwemmen op een gematigd tempo voor een bepaalde afstand, zoals 50 meter, rust dan een bepaalde tijd, zoals 30 seconden. Herhaal dit voor verschillende sets, waarbij je de afstand geleidelijk verhoogt en de rusttijd vermindert naarmate je verbetert.

Training in pool

Conclusie

Zwemmen is een fantastische workout die je fitnessniveau en algehele gezondheid kan verbeteren. Door te beginnen met de basis, je afstand en intensiteit geleidelijk te verhogen en intervaltraining op te nemen, kun je een effectieve zwemtrainingsroutine creëren die voor jou werkt. Vergeet niet plezier te hebben, veilig te blijven en niet bang te zijn om hulp of advies te vragen van een professionele zweminstructeur indien nodig. Veel zwemplezier!

Deel dit artikel

Tips & tricks. Rechtstreeks in je mailbox.

Krijg de handigste tips, de beste tricks, het laatste nieuws en de beste aanbiedingen in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

0